Voordelen van Rode Bietesap

Gepubliceerd op 9 augustus 2018 om 22:43

Waarom is rode bietensap zo gezond?

Het sap van rode bieten bevat, net als de meeste andere groentesappen, enorme hoeveelheden essentiële vitamines en mineralen. In dit geval zijn dat vooral vitamine A, B1, B2, B6 en C. Voor je sportprestaties zijn deze stoffen van redelijk belang. Vitamine B6 zorgt bijvoorbeeld voor de aanmaak van voldoende rode bloedcellen. Zonder vitamine C ben je minder goed in staat om ijzer uit je eten op te nemen.

Het zijn echter vooral de mineralen in rode bietensap die de doorslag geven. Calcium, natrium, magnesium, ijzer, foliumzuur en fosfor spelen een grote rol bij de vorming van rode bloedcellen en van nieuwe lichaamscellen in het algemeen.

Rode bietensap voor je sportprestaties

Rode bietensap is tegenwoordig flink populair onder duursporters. Het is als een soort legale doping waarmee je meer uit je lichaam kunt zien te halen. Dat komt vooral door het stofje nitraat dat in dit sap zit. Nitraat wordt in je lichaam omgezet in nitriet, en dat zorgt weer voor een verwijding van je bloedvaten. Zo stroomt er meer bloed naar je spieren – en dus meer zuurstof, wat de sportprestaties bevordert.

Hoe veel effect dit precies heeft, verschilt natuurlijk per persoon, maar er wordt wel gesproken over een aanzienlijke verbetering, zo blijkt uit deze studie. Mogelijk hangt het er ook vanaf hoe lang van tevoren je regelmatig bietensap begint te drinken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.