Mogelijkheden & Voordelen

Door ons breed lesaanbod is alles mogelijk in overleg.

Op basis van jouw doelstelling kunnen we een persoonlijk schema voor jou maken. Functioneel en blessurevrij bewegen op een leuke en uitdagende manier staat bij ons centraal.

Wil jij je fit en vitaal voelen, je voorbereiden voor diverse events zoals een wedstrijd, marathon of heb je andere wensen? Alles is mogelijk in overleg. Daarbij bieden wij unieke boks- en zelfverdedigingslessen aan van top niveau.

Hieronder tref je een aantal elementen die wij kunnen toepassen en aanbieden in de training om doelstellingen te realiseren. Zoals afvallen, meer spiermassa of het verbeteren van sportprestaties.

Muay Thai

De rauwe en pure vorm van kickboksen.


Muay Thai, of letterlijkvertaald ‘Thai Boxing’, is een vechtkunst die zijn oorsprong kent in Thailand en wordt hedendaags beoefend als nationale sport. De oorsprong van Muay Thai gaat terug tot het midden van de 18e eeuw. Tot op de dag van vandaag is het een van de meest complete vechtsporten en het houdt je in topvorm.

Voordelen van Muay Thai

Lichaams conditionering is een essentieel onderdeel van een Muay Thai-vechter. Professionele Muay Thai-vechters hebben strikte trainingsschema’s, waardoor ze fysiek en mentaal ijzersterk zijn. De gemiddelde training bestaat uit hardlopen, zaktraining, sparren, oefenen van drills, lichaamsgewicht oefeningen en krachttraining.

Een professionele Muay Thai atleet is fysiek en mentaal fit en klaar voor iedere uitdaging die hem of haar te wachten staat vanwege zijn all-round training.

Uithoudingsvermogen, kracht, balans, techniek, timing, ring controle, en verdediging zijn essentieel . Sparren is een middel om de techniek, vaardigheden en strategie te testen. Sparren tijdens training is meestal een lichte tot middelmatige vorm van contact om te voorkomen dat vechters geblesseerd raken.

Kracht

Superhuman Strength


Krachttraining is een onderdeel van sporten waarmee je jouw spiermassa, kracht en uithoudingsvermogen gaat vergroten. Daarbij krijg je er een betere houding van en gaat ook je vetverbranding flink omhoog naarmate je meer spiermassa krijgt. Het is een zeer populaire manier van trainen en dat geldt niet alleen voor mannen, ook vrouwen duiken steeds vaker de sportschool in.

Grenzen Verleggen

Door jezelf steeds meer te pushen ga je grenzen doorbreken en bouw je een mooi lichaam, maar krijg je ook steeds meer discipline. Dit helpt je ook bij het verbeteren van je voedingspatroon. Je zal namelijk sneller nee zeggen, tegen de verkeerde voeding en juist een gezond voedingsschema willen hanteren. Daarbij heeft je lichaam ook veel meer van de juiste voeding nodig, omdat je veel intensievere prestaties levert.

Uithoudingsvermogen

Waar zou jij zijn zonder zuurstof


Met uithoudingsvermogen wordt vaak cardiovasculair uithoudingsvermogen bedoeld. Dit is de toestand van het hart en het bloedvatensysteem en de mogelijkheid die dit systeem heeft om bloed en zuurstof te leveren aan de spieren om zo te kunnen functioneren. Om deze capaciteit te verbeteren dien je een aerobe activiteit uit te voeren zoals rennen, zwemmen of fietsen. 

Het is de bedoeling dat op gemiddelde constante intensiteit traint omdat je anders in een ander energie systeem terecht komt en dat moet vermeden worden.

Voordelen van een goed uithoudingsvermogen

Door hardlopen, fietsen of een andere vorm van trainen in de aerobe zone verlaagt het direct je cholesterol. Daarbij verbeterd het je basis waardoor je in staat bent intensieve trainingen langer vol te houden en ontwikkel je een flexibel hart waardoor het bloed beter door je lichaam wordt vervoerd.

Balans & Stabiliteit

Kans op blessures minimaliseren & kracht maximaliseren


Stabiliteit de mogelijkheid om het lichaam te controleren tijdens bewegingen en om balans te bewaren, ondanks de aanwezigheid van elementen die het evenwicht verstoren. Denk hierbij aan het instabiel maken van een steunvlak of gebruik maken van diverse attributen.

Stabiliteit ontwikkel je door oefeningen met de juiste vorm uit te voeren, door de juiste spieren te activeren en om de aanwezige krachten goed te absorberen. Dit is een mond vol, maar wanneer je keer na keer een oefening met een correcte houding uitvoert dan ontwikkel je het lichaam beter aan te sturen.

Voordelen balans & stabiliteits training

Door het trainen van balans & stabiliteit wordt de verbinding van de hersenen naar de rest het lichaam aanzienlijk verbeterd het resultaat is dat je instaat bent om meer kracht te leveren omdat de spieren onderling beter kunnen samenwerken. De kapsels en banden worden sterker waardoor de kans op blessures aanzienlijk wordt verkleint. 

Explosiviteit

Je bent sterk en krachtig, maar ben je ook explosief?


Het speelt een rol in tal van sporten. In krachtsporten als powerlifting en gewichtheffen natuurlijk, maar ook in atletiek, vechtsport en diverse andere sporten zoals voetbal, hockey en basketbal.

Plyometrische oefeningen zullen ertoe bijdragen dat je sneller kan sprinten, hoger springt en hoger van de grond komt bij push-ups met klap. De snelheid waarmee je spieren kunnen samentrekken, wordt aanzienlijk verhoogd door plyometrische oefeningen. Dit heeft te maken met twee genoemde factoren, kracht en snelheid. Bij iedere herhaling ligt de focus op het zo snel mogelijk samentrekken van de spieren.

Voordelen explosiviteits training

Door plyometrische oefeningen vergroot je de maximale kracht en maximale belasting van het lichaam. Hierdoor  ben je staat zoveel mogelijk kracht te leveren in zo min mogelijk tijd. Voorbeelden zijn harder trappen, meer meters maken in minder seconden of harder kunnen afzetten.